Profesyonel Görünüm İçin Çatlak Bir Banyoyu Kendiniz Nasıl
Akrilik ürünler çok pratiktir ancak mekanik hasarlar kaplamada önemli hasarlara neden olabilir. Sıhhi tesisatta talaşlar, derin çatlaklar ya da hatta delikler varsa, akrilik küvetlerin onarımı gereklidir. Bazen banyoların tesisatında, küvetlerde ve zeminde çatlaklar oluşabilir her birinin onarımı farklıdır.
Sıhhi Tesisatta Oluşan Çatlaklar Nasıl Onarılır?
Sıhhi tesisatta oluşan çatlakları onarmak için kullananız malzemeler şunlardır;
- Lastik eldivenler ve bir solunum cihazı.
- Zımpara kâğıdı.
- Sıvı akrilik.
- Polimer kaplamalar için yapıştırıcı.
- Cila.
Kaplamada açık delikler varsa eğer yapıştırıcı gerekebilir. Bu yüzden akrilik banyoyu yapıştıracak bir şey olması için elinizde özel bir bileşimin olması gerekir. Sıhhi tesisatı geri yükleme yöntemi, yalnızca hasarın türüne değil, aynı zamanda boyutuna da bağlıdır. Akrilik bir küvet patlarsa ya da yüzeyde küçük kusurlar ortaya çıkarsa, tesisatı onarmak için talimatlar aynı olacaktır, daha ciddi hasarlar için farklı yaklaşım gerekli olacaktır.
Banyoda Çatlaklar Nasıl Tamir Edilir?
Küçük çizikler ve talaşlarla akrilik bir küvetin nasıl onarılacağını anlamanız için gereklidir. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır; iki bileşenli akrilik, epoksi yapıştırıcı, zımpara kâğıdı ve özel banttır. 3 mm’ye kadar akrilik banyodaki çatlağın onarım epoksi yapıştırıcı kullanılarak gerçekleştirilir. Kusurlar büyük boyutlara ulaşırsa, bant kullanmaya değer. Bu durumda plastik bir banyonun onarımı, sıhhi tesisatın yağdan arındırılması işlemiyle başlayacaktır. Bundan sonra filmi çıkardıktan sonra çatlağa özel bir bant yapıştırabilirsiniz.
Çatlak Küvetler Nasıl Onarılır?
5 mm uzunluğa kadar küçük kusurlara sahip akrilik küvetin onarımı sadece belirtilen malzemeleri kullanarak yapabilirsiniz. Yapıştırıcının ürün yüzeyine yapışmasını sağlamak için, çatlakların sınırları bir bıçakla hafifçe genişletin. Yüzeyi yağdan arındırın. Akrilik boyayı bir sertleştiriciyle seyreltin. Elde edilen bileşimin küçük bir miktarı onarım gerektiren alana uygulanır. Onarılan alanlar, 5-6 saat boyunca yapışkan bantla kapatılır. Ardından film çıkarılır ve onarılan sıhhi tesisat alkolle temizlenerek cilalanır. Parlak bir yüzey elde etmek için tesisatın düzeltilmiş olan bölümüne cila uygulanır.