Banyo Bakımına Nerden Başlamalıyım?
Banyo Bakımına Nerden Başlanır?
Banyolar gün içinde çok sık ihtiyaç duyduğumuz kişisel bakımımız için önemli olan özel alanlardır. Bu alanların konforlu ve kaliteli bir şekilde kullanılması için tesisatının, bakımının çok iyi olması gerekmektedir. Banyonun her kullanım sonrasında uygun bir şekilde temizlenmesi gerekir. Küvetin yüzeyinin veya duşakabinin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Aksi halde yüzeyde istenmeyen kalıntılar, kir ve lekeler istenmeyen bir görüntü oluşturur. Diğer işlemler ise biraz daha zaman alan uygulamalardır. Bu yüzden düzenli olarak banyo temizliğinin yapılması gerekir. Duş giderlerinin veya duş kanalının çok iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir. Saç filtresinin çıkarılması ve temizlenmesi kolay bir işlemdir. Fakat gider veya oluk ara sıra temizlenmelidir. Kirler, sabun atıkları gibi etmenler taharet suyunun tıkanmasına neden olabilir.
Hızlı Su Gideri Temizliği
Banyo gideri temizlenmense koku ve tıkanıklık ortaya çıkar. Bu yüzden sifonlar düzenli olarak temizlenmelidir. Gidere takılan ve su tahliyesini önleyen saçlar ne yazık ki sorun çıkaran etmenlerdir. Özellikle uzun saçlı kişiler tıkalı bir giderin ne demek olduğu iyi bilirler. Gerekli durumlarda koku şifonu lavabodan çıkarmak gerekir. Bu işlemi yapmak kolaydır. Küvette ise küveti sökmeden bunu yapmak mümkün değildir. Saç tellerini uzun bir cımbızla rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Cımbız kullandığınız zaman koku sifona ve borulara zarar vermeyecektir. Böylece onarım maliyetlerinden tasarruf etmiş olursunuz. Lavabo üzerindeki taşma deliği de düzenli olarak temizlenmelidir. Bunun için piyasada yaygın olarak bulunan bir temizleyiciyle deliğe püskürtebilir ve etki etmesini bekleyebilirsiniz. Bu işlem bütün kokuları yok edecek ve kireçlenmeyi önleyecektir.
Klozet Bakımı
Klozet deşarj kontrolünü çalıştırdığınız zaman su akmaya devam ederse, deşarj valfinin pislikle tıkandığının habercisidir. Valf, gider kısmında bir silikon contayla rezervuarın alt kısmında bulunur ve genellikle çıkışı engeller. Bu durumda contayla gider deliği arasında örneğin rezervuardaki birikintiler yüzünden kir girerse söz konusu olabilir. Banyo temizliği sıkıcı ve uzun süren bir iştir. Ancak hijyen bir kullanım ve sağlığınız için bu önemli bir konudur. Klozet çanağının içini ve ağız bölümünü dezenfektan ve tuvalet spreyiyle temizleyebilirsiniz. Solüsyonu en az on dakika üzerinde tutun ve fırçayla iyice silin. Dezenfektanı kapak ve taharet musluğu da dahil olmak üzere tüm yüzeye uygulayabilirsiniz.
Duş Başlıklarının Temizliği
Duşun ağzını ayda en az iki kere toz deterjanla iki kez fırçayla ovalayın ve süngerle siline. Üç ayda bir ağızlı bölümünü örtecek biçimde beyaz sirkeyle suda bekletin. Bunun için plastik poşet kullanabilirsiniz. Ağzını bantla sıkıca sarın. İyice emdirmek için birkaç saat hatta bir gece boyunca bekletin. Daha sonra sert bir fırça yardımıyla ovabilirsiniz. Sirke kalıntılarını temizlemek için kuvvetli akan suyun altında tutmalısınız.
Duşakabin Perdesi Temizliği
Perdeyi zorlanmadan temizlemek için üzerine çamaşır suyu ilaveli bir spreyi sıkın. Fırçayla veya süngerin sert yüzeyiyle iyice ovun. Bu temizliği ayda en az iki kere tekrarlayın. Silme işlemini yukarıdan aşağıya doğru yapabilirsiniz. Banyo lavabosu, musluk ve tezgâha dezenfektan sıkın ve on dakika bekletin ve bir sünger yardımıyla dairesel hareketlerle temizleyin. Yüzeydeki küf ve kirleri ise eski bir diş fırçasıyla ovalayıp temizleyebilirsiniz.
Banyo Bakımı ve Temizliğe Yapılan Mobilyalar
- Banyo Aynaları
- Banyo Dolapları
- Banyo Set Üstü Aksesuarları
- Banyo Klozet ve Kapakları
- Banyo Duşseti
- Banyo Duşakabin Seti
- Banyo Küveti
- Banyo Fayansları
- Banyo Radyatörleri
- Banyo Havalandırmaları
Banyonuza bakım yapmak, banyo dekorasyonunu daha çok ön plana çıkaracak ve banyo görünümünüz üzerinde değişiklik sağlayacak olan, stilleri beraberinde getirmektedir. Banyo dolap modelleri, banyo aynaları, banyo tabureleri, banyo paspasları, banyo eviye modelleri, banyo rafları, banyo tezgah üstü raf dolap modelleri, banyo küvet çeşitleri, banyo çamaşır makinesi dolabı gibi parçalar kolayca temizlenebilen eşyalar içerisinde olup, günlük yaşam alanlarında banyoya düzen getiren mobilyalar içerisindedir.
Banyo Ne Zaman Temizlenmelidir?
Banyolar her gün günlük olarak temizlenmelidir. Çünkü kişisel bakım ve kişisel hijyenin en yüksek olduğu alanlar içerisinde olan banyo modeller ve banyo bakımı doğru zamanda temizlenmez ise bakteri ve mantar hücreleri yaşam alanlarında çoğalmaktadır.