Akrilik Boya ile Banyo Küvet Boyama
Küvet boyama banyoları dekoratif ve temiz göstermek için uygulanan teknik uygulamalardandır. Küvet boyama solvent bazlı, akrilik esaslı, tek bileşenli küvet gibi yüzeyler için kullanılan boyalarla yapılmaktadır. Banyo kişisel bakımın yapıldığı yerlerdir. Bu yüzden bu alanların hijyenik ve temiz olması gerekmektedir. Yeni küvet almak yüksek maliyete neden olabilir bu yüzden banyonuzun rengine ve tarzına uygun bir renge boyayarak küvetinizi yenileyebilirsiniz.
Akrilik Boya ile Küvet Boyanır mı?
Akrilik boya ile bütün küvetleri istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Akrilik boyalar suya dayanıklı olup, sürüldüğü yüzeylere hemen yapışan ve pürüzsüz hale getiren, vernik uygulaması gerektirmeyen kullanım alanı ve renk seçenekleri geniş kaliteli ve dayanıklı boyalardır. Akrilik boyalarla boyanan küvetlerinizi uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Boyama işleminden önce küvetin yüzeylerini kirden ve kalıntılardan iyice temizleyin ve kurumasını bekleyin. Daha sonra akrilik boyayı bir tepsiye dökerek homojen oluncaya kadar iyice karıştırın.
İşlem sırasında moher rulo fırça, kadife fırça ve ipek fırça kullanmalısınız. Boyamaya öncelikle küvetin girintili ve çıkıntılı yerlerini ipek fırçayla boyamalısınız. Daha sonra moher rulo fırçayla geniş olan alanları boyamalısınız. Birinci katın bitmesinden sonra üç saat kurumasını bekleyin ve ikinci katı aynı şekilde uygulayın. Boyama işlemi bittikten sonra yedi gün boyunca küveti kullanmayın, üzerinde eşya koymayın, itme ve çekme gibi hareketlerde bulunmayın. Banyonuz küçük ve darsa küvetinizi beyaz, ekru ve açık griye boyayabilirsiniz. Büyük bir banyonuz varsa eğer siyah, antrasit ve füme renklerine boyayabilirsiniz.
Eski Küvet Boyanır mı?
Fiberglastan porselen ve seramiğe kadar birçok küvet türünü rahatlıkla boyayabilirsiniz. Eski küvetlerinizi de akrilik boyalarla kullanım talimatlarını takip ederek boyayabilirsiniz.
Küvet Yağlı Boya ile Boyanır mı?
Küvet boyaları üzerine yapılan belirli sıcaklıkta pişirilmektedir. Çeşitli sıcak ve soğuk olmak kaydıyla pek çok farklı duruma karşı dayanıklılık sağlamaktadır. Bu yüzden yağlı boyalar küvet yüzeyinde tutmayacağı için kullanılmamaktır. Kısacası yağlı boyalarla küvetler boyanmaz.
Sararmış Küvet Nasıl Temizlenir?
Sararmış küvetinizi birçok yöntemle rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Bir miktar sirkeyi bulaşık süngerine dökün ve küvetinizi ovalayarak dairesel hareketlerle silin. Bu uygulamayı sık sık yapmayın aksi halde yüzeyler zarar görebilir. Bu işlemi iki haftada bir yapmanız yeterli olacaktır. Küvette kimi zaman küf oluşumu görülebilir. Kullanmadığınız diş fırçanızla küflü alanları yavaş hareketlerle fırçalamaya başlayın daha sonra ılık suyla durulayın. Küfler bu yöntemle geçmezse eğer mikrofiber bezi çamaşır suyuna batırarak çıkarın ve bu bezi küflü alana yerleştirin 1 gün boyunca bekletin. 1 günün sonunda deterjan ve sıcak suyla küflü alanı ovun ardından durulama işlemi yapın.
Eski küvet nasıl temizlenir?
Küvetiniz akrilik malzemeden yapılmışsa eğer ve uzun zamandır kullanıyorsanız renk bozulmaları olmaya başlamıştır. Akrilik küvetlerin kırılma ihtimalleri yüksektir. Bu yüzden çok sert bir şekilde fırçalamamalısınız. Eskimiş ve rengi solmuş olan küvetlerinizi yumuşak krem temizleyicilerle rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Krem temizleyiciyi küvetinize dökün ve yakım saat bekletin daha sonra durulayın.
Duş Teknesi Sararması Nasıl Geçer?
Duş teknesinde oluşan sararmaları temizlemek için bir kabın içine sabunu en az yarısını dolduracak kadar koyun ve daha sonra bir yemek kaşığı tepeleme olacak şekilde karbonat ekleyin. Ekledikten sonra karıştırmadan hemen önce elma sirkesine en az iki çay bardağı olacak biçimde karışma ilave edin. Malzemelerde köpük oluşacaktır bunun nedeni ise içerdiği asittir. Karıştırdığınız karışıma 1 litre sıcak su ekleyin ve sabunu karıştırın. Sabunun erimesiyle birlikte bir kabın içine koyun ve banyonun duşa kabinlerine sıkıp bekletin. Daha sonra temiz bir bezle üzerinden geçin. Karışımın duşa kabinden temizliğine emin olmanız için suyla duş teknesini durulayın. Bu şekilde temizleyerek duşa kabini pırıl pırıl yapabilirsiniz. Kimyasal kullanmak istemiyorsanız eğer doğal yolları deneyebilirsiniz.
Bir şişenin içinde iki buçuk su bardağı sirke koyun ve içine limon tuzu ekleyin iyice karıştırın. Bu karışımı duşakabine sıkın. Bekledikten sonra süngerle temizleyin ve durulayın.
Emaye Sprey Boya Nerelerde Kullanılır?
Emaye sprey boyalar daha çok solvent bazlı, koruyucu, parlak emaye boyalardır. Bu boyalar daha çok çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, termosifon gibi emaye kaplı beyaz eşyalarda, küvet, lavabolarda çizik ve rötuş için kullanılmaktadır.
Akrilik Küvet Nasıl Temizlenir?
Akrilik küvetleri temizlemek için doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bunun için şişenin içine üç su bardağı beyaz sirkeyi koyun ve 1 yemek kaşığı limon tuzu, yarım paket karbonat ekleyip iyice karıştırın. Çalkalanan karışımı küvetin içine sıkıp bekletin. Ardından süngerle temizleyip, durulayın.
Küvet Boyası Fiyatları Ne Kadar?
- Küvet boya fiyatları boyanın litresine ve markasına göre farklılık gösterebilmektedir. Genellikle küvet boya fiyatları şu şekildedir;
- Bianca Küvet Boyası Beyaz 0.75 Litre 289,50 TL TEK FİYAT.
- Bianca Forza Silikonlu Mat 20Kg 1306 Şampanya 649,14 TL +2 FİYAT.
- Bianca Vals Lüx Beyaz Su Bazlı Ahşap ve Metal Boyası 0,75 lt 252,73 TL +1 FİYAT.
Küvet Nasıl Beyazlar?
Küvetler çok sık kullanıldığı için rutin olarak her kullanım sonrasında temizlenmelidir. Aksi halde lekeler ve kirler yüzeyde kalarak bir süre sonra sararmaya ve kalıntıların oluşmasına neden olur. Küvetinizi yapacağınız uygulamayla temizleyerek beyaza dönüştürebilirsiniz. Bunun için öncelikle gideri kapatmalısınız. Küvetteki lekelerin üzerine çıkacak şekilde sıcak suyla doldurun ve içine üç su bardağı sirkeyi dökün. Sirkeli su karışımını dört saat boyunca küvette bekletin ve suyu boşaltırken bir temizlik fırçasıyla lekelerin üzerinden geçin ve kolayca temizlendiğini görebilirsiniz.